Pareto: Köpläge i dessa fastighetsbolag

Pareto Securities höjer nu rekommendationen för att antal fastighetsbolag, en månad efter att flertalet bolag i sektorn fick sina rekommendationer sänkta av Pareto.

”Efter att ha tagit en paus i vår senaste sektoruppdatering i början av september har fastighetsaktierna sjunkit något. Sedan dess har vi tagit temperaturen på fastighetsmarknaden genom att träffa ledningen för de flesta av de bolag vi följer”, skriver Pareto och lyfter bland annat fram en fortsatt hyrestillväxt på Stockholmsmarknaden, en fortsatt mycket stark likviditet på marknaden för fastighetsaffärer samt sektorns ökade tillgång till fortsatt finansiering.

Paretos nya rekommendationer är:

* Klövern höjs till köp från sälj.

* Balder, Fabege, Hufvudstaden och Stendörren höjs till köp från tidigare behåll.

* Castellum, Kungsleden, NP3 och Sagax höjs till behåll från sälj.

* Cibus sänks till behåll från köp.

Den 5 september gjordes bland annat:

* Castellum, Klövern, Kungsleden, NP3 och Sagax sänktes till sälj från tidigare behåll.

* Diös, Fabege och Stendörren sänktes till behåll från tidigare köp.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.