Pareto: Spelbolaget kan rasa med 20 procent idag

Kindreds vinstvarning på måndagskvällen väntas utmynna i en nedgång på 10-20 procent när Stockholmsbörsen öppnar idag. Det bedömer Pareto Securities i en marknadskommentar.

Analyshuset säger att både rekommendationen och riktkursen av bolaget är under utvärdering efter vinstvarningen.

Paretos preliminära bedömning är att Kindreds intäkter för 2020 kan behöva revideras ned med 3-5 procent. Vidare tros även ebitda kunna bli 15-25 procent lägre beroende på om kostnadsökningen i USA är temporär och vilka åtgärder Kindred väntas implementera på kort sikt.

Kindred vinstvarnarBettingbolaget Kindred meddelade preliminära oreviderade siffror för det fjärde kvartalet på måndagskvällen. 

Kindred har i vinstvarningen sagt att både spelöverskottet (intäkterna) och ebitda väntas bli betydligt lägre än jämfört med fjolåret. För spelöverskottet är prognosen cirka 235 miljoner (250,1 miljoner pund 2018) och för ebitda 27-32 miljoner pund (58,8 miljoner pund 2018).

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här