Paretos favorit bland investmentbolagen

Mäklarfirman Pareto har en fortsatt generellt försiktig inställning till investmentbolag. Den bedömningen kvarstår efter rapportsäsongen.
Paretos favorit bland investmentbolagen - skeppsbron-kinnevik-gran-affarsvarlden-700_binary_6888130.png
Kinnevik är fortsatt favorit i sektorn medan Latour och Lundbergs får säljrekommendation baserat på premiumvärderingen mot substansvärdet.

Rapporterna för första kvartalet var en blandad kompott, skriver Pareto. Aktierna i Latour och Lundbergs fortsätter att stiga till synes ostört av den pågående krisen. De båda bolagen har även en substanspremie, vilket gör att Pareto står fast vid sin rekommendation sälj. Mäklarfirman menar att det inte går att motivera värderingen.

Kinnevik är fortsatt favoriter och man rekommenderar köp till riktkursen 262 kronor. Latour och Lundbergs har båda sälj med riktkurserna 122 respektive 339 kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets