Parlamentet röstade nej till Johnsons förslag

Det brittiska parlamentet röstade på måndagskvällen som väntat nej till Boris Johnsons förslag om nyval den 12 december.

Det rapporterar Bloomberg News.

Johnson hade behövt två tredjedels majoritet för att få igenom sitt förslag.

“Vi kommer inte att tillåta denna förlamning att fortsätta. På ett eller annat sätt måste vi fortsätta rakt mot ett val”, sade premiärministern efter omröstningen.

Johnson väntas redan på tisdagen försöka få parlamentet att rösta igen om nyval, men använda sig av en enklare juridisk väg som bara skulle kräva enkel majoritet i underhuset.

Oppositionsledare från Liberaldemokraterna och skotska SNP har antytt att de kan ställa sig bakom en sådan lag, även om deras stöd ännu inte är helt säkert.

Risken Johnson tar är att politiker kan försöka göra tillägg till hans enklare lagförslag med villkor för nyvalet som han inte kommer att tycka om.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här