Paypal går in i svenska Tink

Amerikanska Paypal investerar 10 miljoner euro i svenska fintech-bolaget Tink. Bolaget har sedan tidigare Creades och Nordnet i ägarlistan.
Paypal går in i svenska Tink - tink-700_binary_6960812.jpg

Paypal kommer nyttja den svenska fintech-uppstickaren Tink till att koppla samman bankkonton till Paypal-konton, skriver bolagen i ett pressmeddelande.

Investeringen, motsvarande knappt 110 miljoner kronor, kommer nyttjas av Tink för personalexpansion, produktutveckling och för att ansluta till fler banker, skriver Tink.

Bolaget har tagit in över en halv miljard och i ägarlistan finns utöver Creades och Nordnet flera storbanker, bland annat Nordea.

Tinks tjänst består av en plattform som samlar in data från tusentals europeiska banker, vilket underlättar för tredjeparter i form av exempelvis uppstartsbolag eller andra banker att använda informationen för att bygga produkter och tjänster. Ett av partnerbolagen är Klarna. Enligt bolagets medgrundare, Daniel Kjellén, tror att trenden av öppnare banker talar i Tinks favör.

”Det är helt klart hitåt marknaden går. Det finns två megatrender inom bank: Från analogt till digitalt, och från stängt till öppet”, sade han nyligen i en intervju, enligt Reuters.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets