Peab får Göteborgsorder värd 565 miljoner

Byggbolaget Peab har fått i uppdrag att bygga 397 lägenheter i projektet Ekebäckshöjd i Högsbohöjd i Göteborg. Stena Fastigheter Göteborg är beställare och kontraktet är värt 565 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.
Peab får Göteborgsorder värd 565 miljoner - Peab Liselott Bergskvist
Liselott Bergkvist, regionchef på Peab.

”Det är hedrande att få fortsätta utveckla Göteborg tillsammans med Stena Fastigheter. Vi ser fram emot samarbetet och att få vara med och bidra till fler bostäder i Högsbohöjd. Att dessutom bygga med en så tydlig hålbarhetsprofil är något vi välkomnar. Där har vi på Peab både erfarenhet och kapacitet att utföra dessa typer av projekt, säger Liselott Bergkvist, regionchef på Peab.

Projektet är en totalentreprenad med byggstart under 2023. Projektet som väntas stå färdigt våren 2026 orderanmäldes i det fjärde kvartalet 2022.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets