Petter Stordalen redo att öppna sina hotell åt flyktingar

De chockerande bilderna av lille Alan Kurdis livlösa kropp på stranden i Bodrum i Turkiet har chockerat hela världen, men samtidigt fått den att engagera sig. Senast i raden är hotellmiljardären Petter Stordalen som redan i april sade sig vara redo att ta emot 1.000 flyktingar på sina hotell, skriver Expressen.

– Det jag lovade var ett uttryck av förtvivlan och att jag har en medmänsklighet. Jag blev påverkad och är mycket mer oroad i dag, säger Petter Stordalen, i en intervju till norska TV2.

Enligt Stordalen står hans hotell redo att med kort varsel ta emot upp till 300 flyktingar. Men han är beredd att gå så långt som att öppna hela hotell.

– Jag tror att det är det enklaste och vi har lösningar för det. Det kan innebära hotell i Norge och Sverige, säger han.

Enligt Stordalen är det upp till UDI (Norges motsvarighet av Migrationsverket) att nu avgöra ifall förslaget kommer få grönt ljus. Vid sidan av att ha öppnat upp sina hotell för flyktingarna har Stordalen även donerat två miljoner norska kronor till Unicef, pengar som är öronmärkta för flyktingbarn.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets