Pfizer stiger i förhandeln på Wall Street

Kurserna på New York-börserna väntas inleda svagt nedåt på måndagen. Bland morgonens kommentarer hörs efterlysningar om ökad tillväxt i ekonomin.

”Amerikanska värderingar är på den höga sidan, för att stiga ännu mer så måste vi ha tillväxt, inte bara högre vinsttillväxt. Vinstutvecklingen har varit okej, starkare än väntat. Det negativa är mer i den ekonomiska statistiken”, säger Joost Van Leenders, strateg vid BNP Paribas Investment Partners, till Bloomberg News.

S&P 500-terminen är klockan 15.08 0,3 procent under fair value medan Nasdaq 100-terminen är 0,3 procent under.

Pfizers aktie steg 1,8 procent i förhandeln. Tidigare i dag fick bolaget åter igen nobben av AstraZeneca trots höjt indikativt bud och ökad kontantdel i budupplägget.

Mobiloperatören AT&T har i dag meddelat att bolaget förvärvar DirecTV som det har surrats om en tid. Köpeskillingen, som består av kontanter och aktier, landade på 48,5 miljarder. I spekulationerna kring affären har siffran 50 nämnts som köpeskilling. AT&T:s aktie sjönk 2,7 procent i förhandeln.

Fokus senare i veckan kommer vara Federal Reserves penningpolitiska protokoll som presenteras på onsdag.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.