Pfizer uppges diskutera Allergan-bud

Pfizers bud på Allergan var på tapeten för cirka en månad sedan då Allergan bekräftade diskussioner om en eventuell affär.

Nu lyfter Reuters åter fram affären. Nyhetsbyrån hänvisar till en källa som uppger en prissättning på 370-380 dollar per aktie, eller cirka 150 miljarder dollar.

Samtalen har enligt Reuters snabbat upp, men amerikanska krav på en skärpning av skattelagar gör tidpunkten osäkrare och avtalet är inte nära förestående enligt källan.

Reuters har också tagit del av ett brev från USA:s finansdepartement där det står att man senare i veckan kommer att ge mer vägledning för att avskräcka och ytterligare minska företagens ekonomiska fördelar kring skatteinversioner.

Varken Allergan eller Pfizer vill kommentera uppgifterna.

 

 

nullnull

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här