Laddar

Placeringsguiden: Fem nya köpråd

Privata Affärers Placeringsguiden lämnar fem nya köpråd i den senaste utgåvan.

Det gäller Midsona, MQ, Sandvik, Scandi Standard och Vitec. Vidare justerar tidningen sina riktkurser för ett stort antal aktier.

Kycklingbolaget Scandi Standard är en nykomling på börsen med stabil verksamhet som många fortfarande inte har fått upp ögonen för. Värderingen känns rimlig med ett p/e-tal på 14. Aktien kan bli en attraktiv utdelningsaktie då 60 procent av vinsten ska delas ut. Tidningen sätter riktkursen till 60 kronor.

Klädhandlaren MQ:s åtgärder ger ytterligare förbättringar av lönsamheten. Aktien handlas till 12 gånger vinstprognosen. Det är lågt och ger utrymme för en högre värdering i takt med att MQ visar att det går att nå uthållig lönsamhet. Placeringsguiden sätter riktkursen till 42 kronor.

Hälsobolaget Midsona har inte hängt med börsrallyt. Med relativt låg risk och stigande lönsamhet känns värderingen orättvis låg, anser tidningen och rekommenderar köp med riktkursen 36 kronor. Bolaget värderas till 10-11 gånger företagsvärdet i förhållande till rörelsevinsten.

Motvindarna vänder till medvind för verkstadsbolaget Sandvik. Valutor och besparingar kommer att bidra till högre vinster. Aktien handlas till 14 gånger vinstprognosen för nästa år, vilket är lägre än för många branschkollegor. Placeringsguiden ser framför sig ett rejält vinstlyft under 2016 och anser att värderingen är attraktiv. Riktkursen sätts till 105 kronor.

Det lilla verkstadsbolaget Vitec växer och är dessutom en pålitlig utdelare. Aktien har rusat men är fortsatt köpvärd. Bolaget har stora möjligheter att fortsätta förvärva bolag. P/e-talet för 2015 och 2016 är omkring 13 respektive 10,7. Tidningen sätter riktkursen till 210 kronor.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.