Polismyndigheten och storbankernas åtgärder för att komma åt penningtvätt har gett resultat

Polismyndigheten och storbankernas gemensamma samarbete för att komma åt penningtvätt kopplad till organiserad brottslighet har nu gett resultat. Det rapporterar Sveriges Radio.
Polismyndigheten och storbankernas åtgärder för att komma åt penningtvätt har gett resultat - penningtvatt-700_binary_6957028.jpg
Foto: TT
Aktörerna har bland annat identifierat flera personer inne på bankerna som agerat likt insiders, enligt polisen. Linda H Staaf, chef för Polisens nationella underrättelsetjänst, menar att det finns en tydlig koppling mellan insiders och organiserad brottslighet.

Totalt har fem av Sveriges största banker varit med i programmet.

“Vi har kunnat se, när vi tittat närmare i ett antal ärenden där vi samarbetet med bankerna, har vi kunnat upptäcka ett flertal fall, jag skulle säga nästan regelbundet förekommande, att det funnits insiders i bankerna”, säger Linda H Staaf till radion.

Ingen aktör har gått ut med hur många fall det handlar om.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.