Polsk miljardär vill öka sitt ägande i GIG till 25-30%

Den polska miljardärfamiljen Juroszek planerar att öka sin ägarandel i igamingbolaget Gaming Innovation Group till 25-30% de närmaste månaderna som en del av sin plan att investera mer inom online gaming-industri.
Polsk miljardär vill öka sitt ägande i GIG till 25-30% - GiG
Foto: Gaming Innovation Group

Det säger styrelseledamoten Mateusz Juroszek i en intervju med Bloomberg News.

Familjen Juroszek flaggade i fredags upp för en ökning av sitt ägande i Gaming Innovation Group till 15,06% av aktierna.

Gaming Innovation Group står nu inför en planerad uppdelning av koncernen i två börsnoterade bolag, där Gig Platform kommer delas ut till aktieägarna senare i år.

Mateusz Juroszek säger intervjun att han vill att Gig Media fördubblar eller tredubblar sina intäkter på 2-3 års sikt genom expansion och förvärv i Latinamerika och USA. Ett sådant scenario skulle också kunna möjliggöra en notering av Gig Media i USA på längre sikt om koncernens andel av intäkterna i USA ökar från dagens nivå på drygt 10% till omkring 30%.

Aktien är i dagsläget dubbelnoterad i Stockholm och Oslo.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.