Polska auktionssajten Allegro på väg till börsen

Polska auktionssajten Allegro är redo att gå till börsen. I ett offentliggjort prospekt uppger bolaget att det siktar på att ta in upp emot 8,1 miljarder zloty, motsvarande 18,7 miljarder kronor.
Polska auktionssajten Allegro på väg till börsen - warzawa-bors-900
Foto: AP Photo/Alik Keplicz/TT
Beloppet exkluderar för de 163,6 miljoner befintliga aktier som också kommer erbjudas av nuvarande riskkapitalägarna Cinven, Permira och Mid Europa Partners, skriver Bloomberg News.

Det totala erbjudandet är på 187,8 miljoner aktier som går att teckna inom intervallet 35-43 zloty per aktie. Om teckningen sker i översta delen av intervallet får Allegro ett börsvärde på 11,7 miljarder zloty, motsvarande 27,1 miljarder kronor. Det räcker för att bli Warzawabörsens mest värdefulla bolag, före spelutvecklaren CD Projekt.

Den exakta prissättningen av aktien väntas bli tillkännagiven den 28 september och första handelsdag beräknas den 12 oktober.

Allegro är bland annat rival till Ebay.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco