Positiva utlåtanden kring Embracers rapport

Gamingbolaget Embracers rapport för första kvartalet bemöts med positiva utlåtanden från analytikerna.
Lars Wingefors, VD för Embracer.
Lars Wingefors, VD för Embracer. Foto: Embracer
Handelsbanken konstaterar att omsättningen överträffade de egna förväntningarna och att bolaget operativt sett ser starkare än någonsin. Dock ställer man sig frågande till kursreaktionen sett till att sentimentet kring gamingbolag varit svagt i några kvartal.

Introduce anser att Embracer levererade ett starkt kvartal som kan leda till en positiv revidering av estimaten för justerat ebit 2021/2022 med minst 10 procent.

Pareto Securities uppger att rapporten var solid där spelsegmentet, som dras med höga marginaler, kom in bättre än väntat. Mot bakgrund av aktiens svaga prestation under senaste månaden och den positiva starten för förvärven Easybrain och Gearbox anses en positiv kursreaktion vara motiverad.

På Dagens industri skriver man att Embracer levererar organisk tillväxt trots tuffa jämförelsetal.

”Om investerare har överseende med två kommande skrala tillväxtkvartal lär aktien ha mer att ge”, skriver tidningen i en kommentar.

Även Redeye, som har Embracer som ett av sina top picks, sätter den organiska tillväxten i rampljuset och säger sig vara imponerade givet de tuffa jämförelsetalen från 2020.

Embracer stiger drygt 5% på Stockholmsbörsen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets