Prisregn över Affärsvärlden – Peter Benson är Sveriges bästa ekonomijournalist

Affärsvärlden har utsetts till Sveriges bästa magasin och landets näst bästa ekonomitidning - igen. Afv:s chefredaktör Peter Benson utses samtidigt till Sveriges bästa ekonomijournalist.
Prisregn över Affärsvärlden – Peter Benson är Sveriges bästa ekonomijournalist - Benson & Svensson
Peter Benson och Daniel Svensson

Under måndagen prisades en rad journalister av Financial Hearings. Affärsvärldens chefredaktör Peter Benson får priset som Sveriges bästa ekonomijournalist. Han delar priset med Di:s Torbjörn Isacson. Det är andra året i rad som Benson får det priset.

Afv:s chef för analysredaktionen Daniel Svensson kom på en tredje plats i den kategorin. Benson och Svensson prisades också i en mängd andra kategorier.

Även Afv-analytikerna Björn Rydell, Daniel Zetterberg och Otto Klaar lyfts fram för sina insatser.

”Det är kul att många av våra skribenter uppmärksammas i rankingen. Vi märker att läsarna uppskattar vårt material och att Affärsvärlden hela tiden ökar antalet prenumeranter. Utmärkelserna i FH:s Ranking är ett tecken på att vi är på rätt spår”, säger Daniel Svensson.

Affärsvärlden tilldelades återigen priset som Sveriges bästa magasin, medan Dagens industri utses till bästa affärsmedia. Afv knep en andraplats i denna kategori. Det innebär att Afv placerade sig före stora tidningar som Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet.

”Affärsvärldens existensberättigande är att våra läsare ska tjäna på bättre analys och beslutsunderlag. Så det är ju väldigt glädjande att så många finansproffs gör tummen upp för våra ansträngningar”, säger Peter Benson.

Financial Hearings startade undersökningen 1997 och har varje år rankat journalister och analytiker inom finanssektorn i Sverige.




        
                      
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets