Private equity-jätten KKR öppnar kontor i Stockholm

KKR meddelade idag att det öppnar ett nytt kontor i Stockholm. Stockholm är KKR:s nionde kontor i regionerna Europa och Mellanöstern.
Östermalm, Stockholm
Båtar vid Standvägskajen, Strandvägen i Stockholm. Foto Janerik Henriksson / TT

Det nya kontoret i Stockholm sägs återspegla KKR:s tillväxtambitioner för regionen. Kontoret kommer att representera alla KKR:s investeringsplattformar, inklusive Private Equity, Infrastructure, Technology and Healthcare Growth, Impact, Real Estate och Credit, i hela Norden.

Företaget har redan investerat mer än 5 miljarder euro i fler än 22 transaktioner i regionen och har de senaste två åren genomfört sju investeringar i Norden; Söderberg & Partners, Sector Alarm, Wolt, Nordic Bioscience, Caruna, Avida samt ett joint venture för bostadsfastigheter i Danmark.

”Norden är en central del av vår europeiska investeringsverksamhet. Vi kommer att fortsätta stödja nordiska entreprenörer, företag och företagsledningar med ett starkt globalt nätverk, djup sektorkompetens och strategiska tillväxtförvärv. Vi kommer också särskilt att fokusera på investeringar i företag som möjliggör lösningar på globala miljö- och hållbarhetsutmaningar, vilket har varit ett centralt investeringstema för oss”, säger Hans Arstad, Director på KKR, som kommer att
leda Stockholmskontoret, i ett pressmeddelande.

Carl Lithander, Managing Director på KKR i Client and Partner Group, kommer också att arbeta från Stockholm. Han ska fortsätta leda arbetet med kapitalresning tillsammans med nordiska investerare för den globala KKR-plattformen.