Putin: Rysslands invasion av Ukraina påtvingat av väst

Rysslands president Vladimir Putin har försvarat sitt lands invasion av Ukraina som påtvingat från hotet från Nato. Det uppgav han i samband med Segerdagen till minne av Nazitysklands kapitulation den 9 maj 1945, rapporterar Sky News.
Putin: Rysslands invasion av Ukraina påtvingat av väst - Analysis Ukraine Tensions Putin Speech
Foto: Alexei Nikolsky/Sputnik/Kremlin Pool Photo via AP/TT
Enligt Putin planerade väst att invadera Ryssland, inklusive Krim som man annekterade från Ukraina 2014. Han vände sig även till ryska soldater som strider i Ukraina och betonade att de gör det för fosterlandet och dess framtid.

”Ni kämpar för fosterlandet, för vår framtid, så att ingen glömmer lärdomarna från andra världskriget. Så att det inte finns utrymme för bödlar och nazister”, sade Putin.

Inför talet hade det spekulerats om att Putin eventuellt skulle kunna förklara ett öppet krig mot Ukraina, men detta uteblev alltså. Ryssland har valt att kalla den drygt två månader långa invasionen för en speciell militäroperation i syfte att störta det ”nazistiska” styret i Kiev.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG