Qlife Holding siktar på First North-debut i mars

Medicinteknikbolaget Qlife Holding siktar på att göra debut på Nasdaq First North i början av mars.

Qlife Holding är svenskt moderbolag till det helägda danska medicintekniska dotterbolaget Qlife ApS, som har en patentsökt medicinteknisk produktplattform, Egoo, som består av ett mätinstrument med tillhörande kapslar och mjukvara. Varje kapsel innehåller ett test för en specifik biomarkör som kan mätas med ett blodprov.

Likviden från erbjudandet ska användas till förberedelser inför serieproduktion av Egoo-kapslarna, avsluta den senare delen av pågående valideringsstudier, fortsatt utveckling av Egoo-plattformen samt till marknads- och personalkostnader, framgår av ett pressmeddelande.

Inför First North-listningen genomför Qlife en nyemission av så kallade units om cirka 50 miljoner kronor före emissionskostnader. Av den totala emissionslikviden kommer Qlife före eventuell övertilldelning att tillföras 39,8 miljoner kronor efter kvittning och återbetalning av ägar- och brygglån samt emissionskostnader.

Emissionskursen är 12:30 kronor per unit, vilket motsvarar en teckningskurs per aktie om 12:30 kronor. Anmälningsperioden pågår 20 januari-7 februari. Första handelsdag på First North väntas bli den 2 mars.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.