Qliros QFS värvar nya kunder

PORTFÖLJUPPDATERING Avkastningsportföljen är åter något före index sedan årsskiftet. Bland innehaven har Qliro fått ny fart.

Sedan förra veckan uppdateringen har Avkastningsportföljens avkastning sedan årsskiftet ökat från 12,2 procent till 15,2 procent. Portföljen är nu åter något före index sedan årsskiftet.

NYA KUNDER HOS QFS
Bland aktierna som gått bäst finns Kinneviks e-handelskonglomerat Qliro, som är på väg mot en uppdelning i tre separata bolag.

Qliro har på koncernens Investor Relations-sidor inte publicerat några pressmeddelanden som kan förklara aktiens uppgång. Däremot har dotterbolaget Qliro Financial Services (QFS) efter bokslutet den 5 februari aviserat fyra nya avtal, tre i februari och ett i mars.

Så sent som i på tisdagseftermiddagen aviserades ett avtal med Dollarstore, en koncern som omsätter 2 miljarder och nu ska investera i e-handel med Qliros betallösning.

Det största och viktigaste avtalet handlar om att QFS adderar iPiccolo på kundlistan. Ipiccolo är en av Sveriges största e-handlare med en förväntad omsättning på omkring 800 miljoner kronor i år. Bland bolagets e-handelssajter märks InkClub.com.

Ett betydligt mindre avtal har också tecknats med Baresso, men här noterar Affärsvärlden Analys+ att Baresso i dag använder konkurrenten Klarnas betallösning.

QFS har också tecknat ett avtal med klädkedjan Best of Brands.

Att QFS lyckas attrahera såväl nya storkunder samt locka över kunder från stora konkurrenten Klarna är båda styrketecken.

UTDELNING I DANSKE BANK
Danske Bank handlas på tisdagen exklusive utdelning om 8,50 danska kronor per aktie. Räknat på kurs DKK/SEK 1,4024 blir utdelningen 11,92 svenska kronor per aktie, eller 5 364 kronor för portföljens del, givet innehavet om 450 aktier. Kapitalet har adderats till kassan.

Som vanligt har inköpskursen av presentationsskäl sänkts med utdelningsbeloppet i tabellen nedan, detta för att avkastningssiffran ska bli mer rättvisande.

Nedan läget i portföljen på tisdagseftermiddagen:

avk_port_intra_19mars19.PNG 

Missa inga uppdateringar från Affärsvärlden Analys+. Följ oss på Twitter: @AFV_analysplus

Har du frågor eller synpunkter rörande tjänsten? Maila oss på: analysplus@affarsvarlden.seOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.