Rapporter i fokus på USA-börserna

USA-börserna ser ut att inleda uppåt på onsdagen, utifrån vad terminerna för de stora amerikanska börsindexen visade inför handelsstarten. Nattens makrodata från Kina överraskade positivt samtidigt som den amerikanska rapportperioden står i full blom.

USA-statistik på eftermiddagen visade att handelsunderskottet krympte oväntat i februari. Siffrorna fick dock knappt något utslag i dollar, räntor och börsterminer.

Ytterligare en amerikansk bank har öppnat böckerna, Morgan Stanley var aktie steg 2 procent i förhandeln efter att resultatet visade sig ha minskat mindre än väntat i senaste kvartalet.

Vid 15-tiden var terminen för Dow Jones industriindex upp 0,2 procent, för det bredare S&P 500 med 0,3 procent och för teknikorienterade Nasdaq 100 noterades terminen på plus 0,5 procent.

På tisdagen stängde de amerikanska börserna svagt uppåt, med +0,1-0,3 procent. I Asien var det måttliga börsrörelser på onsdagen, mest på plussidan med stöd av nattens kinesiska makrodata. I Europa noteras börserna också på plus, undantaget i London. Även Frankfurtbörsen ökade trots att den tyska regeringen sänker sin prognos för BNP-tillväxten i år till 0,5 procent, från tidigare 1,0 procent.

På råvarumarknaden har oljepriset fortsatt lite uppåt på onsdagen med hjälp av tecken på stark efterfrågan från raffinaderier i Kina. En oväntad minskning av de amerikanska råoljelagren i förra veckan bidrog också, liksom den kinesiska makrostatistiken. I kväll kommer officiella veckosiffror över amerikanska oljelager, från energidepartmentet.

Bilddelningstjänsten Pinterest noteras på onsdagen på New York-börsen. Aktien kommer troligen att handlas över den kurs som indikeras i bolagets noteringsprospekt, intervallet 15-17 dollar per aktie, skriver Wall Street Journal.

Streamingbolaget Netflix, med rapport efter tisdagens börsstängning på Wall Street, steg 3,3 procent i förhandeln. Besked om rekordmånga nya abonnenter i första kvartalet vägde upp att bolagets prognoser inte levde upp till marknadens förväntningar.

Dryckes- och snacksjätten Pepsico bjöd på en justerad kvartalsvinst som var högre än analytikernas förväntningar. Aktien, som stigit 11 procent hittills i år, ökade ytterligare knappt 2 procent i förhandeln. Konkurrenten Coca-Cola var samtidigt oförändrad.

Qualcomm steg ytterligare 12 procent efter ett lyft på över 20 procent på tisdagen i spåren av beskedet om att en långdragen patenttvist med Apple har nått förlikning.

Även Intel var upp i förhandeln, med 4,5 procent. Intel har meddelat att det skrotar sin satsning på 5G-modem för telefoner och i stället fördjupar satsningen på 4G och 5G för pc, IOT-enheter och annan datacenterapparatur samt infrastruktursatsningen för 5G-nätverksbyggnation.

Flygbolaget United lyfte också, efter tisdagens kvartalsresultat som var över förväntan.

IT-jätten IBM:s siffror föll däremot inte placerarna i smaken och aktien backade.

På dagens fortsatta USA-agenda finns också grossistpriser klockan 16. I kväll publicerar Federal Reserve sin regionala konjunkturrapport, Beige Book, (klockan 20). På rapportagendan finns Alcoa efter USA-börsernas stängning.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här