Rapporter väntas lyfta Wall Street

USA-börserna såg på onsdagseftermiddagen ut att öppna upp efter ett par detaljhandlares rapporter och inför att protokollet från det senaste Fed-mötet publiceras under handelssessionen.

“Tonerna i diskussionerna kan ge en styrning i om marknaden har rätt i att förvänta sig en ytterligare aktion i september”, skriver Michael Hewson på CMC Markets i ett marknadsbrev.

Vid 14.45-tiden noterades terminerna för Dow Jones industriindex, det bredare S&P 500 liksom för teknikorienterade Nasdaq 100 samtliga 0,7 till 0,8 procent högre.

Inom detaljhandelssfären lyfte lågprisaktören Target 17 procent i förhandeln sedan såväl kvartalsvinst och omsättning varit över förväntan. Sektorkollegan Lowe’s steg samtidigt 13 procent sedan det redovisat en starkare vinstökning än förväntat, jämfört med det andra kvartalet 2018.

I fordonssektorn hittades Fiat Chrysler 4 procent högre i förhandeln sedan italienska Il Sole skrivit att diskussionerna om en sammanslagning med franska Renault återupptagits.

På makrofronten väntas alltså protokollet från det senaste Fed-mötet då räntan sänktes med 25 punkter, den första sänkningen från Fed på ett decennium. Efter mötet i slutet av juli har USA-presidenten Donald Trump flera gånger varit ute och manat till en mer aggressiv räntepolitik.

Även om protokollet kan ge viss klarhet kring Fed-ledningens syn kan det tänkas överskuggas av Fed-chefen Jerome Powells tal i Jackson Hole på fredag, skriver Bloomberg News.

“Nyckelpunkten denna vecka är Jackson Hole-talet”, säger Tuuli McCully på Scotiabank till Bloomberg TV.

På räntemarknaden var amerikansk tioårsränta upp 2 punkter till 1,58 procent.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här