Raytelligence gör riktad nyemission för att betala lån

Radarsensorbolaget Raytelligence har ingått avtal med Formue Nord Marknedsneutral om en riktad nyemission. Utspädningen blir 30%.
Raytelligence gör riktad nyemission för att betala lån - Raytelligence
Foto: Raytelligence

Syftet med emissionen är att återbetala lån på cirka 1,64 miljoner kronor till Formue Nord, samt 1,32 miljoner kronor för dröjsmål med återbetalning.

Betalning sker genom kvittning med de emitterade aktierna. Emissionen omfattar 148,1 miljoner aktier till teckningskursen 0,02 kronor. Utspädningen från emissionen är 30%.

Raytelligence skriver att man också övervägt en företrädesemission till befintliga aktieägare men kommit fram till att den skulle behöva göras till en betydligt lägre kurs. Därutöver hade bolaget behövt ansöka om en sänkning av kvotvärdet hos Bolagsverket, vilket hade varit tidskrävande och resulterat i större kostnader.

Raytelligence tog sitt brygglån hos Formue Nord på 1,5 miljoner kronor i februari i år. Det skulle ha återbetalats senast den 31 juli.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.