Readly stiger 2,1 procent i premiärhandeln

Digitala magasinbolaget Readly började idag den 17 september att handlas på Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholms huvudlista. Aktien handlas på segmentet Midcap med kortnamnet READ.
Foto: Readly
Erbjudandet att teckna aktier fick ett stort intresse såväl hosinstitutionella investerare i Sverige och internationellt som allmänheten i Sverige. Erbjudandet genererade en total efterfrågan på över 5 miljarder kronor och övertecknades mer än tio gånger, exklusive aktier som förvärvats av ankarinvesterare.

Teckningskursen var 59 kronor per aktie, vilket motsvarar ett börsvärde på 2,17 miljarder kronor,
inklusive de nya aktierna som emitterats i samband med erbjudandet. Bolaget tillförs 450 miljoner kronor före transaktionskostnader och säljande aktieägare säljer befintliga aktier för 270 miljoner kronor. Det finns även en övertilldelningsoption på 108 miljoner kronor, vilket summerar erbjudandet till 828 miljoner kronor.

Aktien har hittills idag handlats till 63,79 kronor som högst betalt och 59,31 kronor som lägst betalt. Klockan 09:20 var senast betalt 60,22 kronor, vilket är en uppgång på 2,1 procent jämfört med teckningskursen på 59 kronor. Aktier för 94 miljoner kronor har bytt ägare hittills idag.

    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här