Recipharm i avsiktsförklaring om att tillverka covid-19-vaccin åt Moderna

Kontraktstillverkaren Recipharm har tecknat en avsiktsförklaring med Moderna om formulering, aseptisk fyllning och packning av dess covid-19-vaccin, mRNA-1273. Det framgår av ett pressmeddelande.
Recipharm i avsiktsförklaring om att tillverka covid-19-vaccin åt Moderna - moderna-vaccin-900
Foto: AP Photo/Ted S. Warren/TT
Recipharm kommer att sköta produktionen vid sin läkemedelstillverkning i franska Monts.

”Vår anläggning i Frankrike är idealisk för det här uppdraget, vi erbjuder en kombination av teknisk och operativ expertis som möjliggör tillverkning av biologiska läkemedel med hög kvalitet med en utmanande tidsplan. Vi förväntar oss att det slutliga avtalet kommer att slutföras under december månad”, säger vd Thomas Eldered.

Det uppges också att bolaget har reserverat kapacitet för att möta förväntad efterfrågan och man planerar att investera och rekrytera fler personal för att möjliggöra nära förestående tekniköverföring och uppskalning.

Vad kontraktet kan vara värt för Recipharm framgår inte.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG