Redeye tror Aerocrine-budet röstas ner

Redeye ser en uppsida i Aerocrine och bedömer att budet från Circassia på 2,55 kronor per aktie kommer att ha svårt att nå 90 procent acceptansgrad utan att budet höjs. Det framgår av en färsk analys.

I och med att ”allt går i rätt riktning och de finansiella problemen är lösta” är det bra läge att lägga bud, enligt Redeye.

Däremot är de inte lika övertygade om att aktieägarna anser att det är ett bra läge.

Acceptperioden sträcker sig fram till 11 juni, men det troligaste är att den förlängs, heter det.

”Den senaste rapporten slog våra förväntningar avsevärt och vi höjer våra estimat. Vårt nya motiverade värde 2,8 (2,0) är högre än budnivån och vi ser en långsiktig uppsida även om budet dras tillbaka”, menar Redeye.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets