Regeringen öppnar för förbud mot spelreklam

Regeringen ger i uppdrag till utredaren av de svenska spelmarknaden att utreda möjligheter att begränsa spelreklamens omfattning och aggressivitet.

I februari gav civilminister Ardalan Shekarabi spelbranschen i uppdrag att presentera förslag på självreglering vad gäller spelreklam.

”Vår bedömning är att branschens självreglering inte är tillräcklig”, sa civilminister Ardalan Shekarabi på en presskonferens på onsdagen.

Tidigare under onsdagen uppgav tidningen Expressen, med hänvisning till källor, att regeringen avser tillsätta en utredning för att totalförbjuda reklam för det som kan betecknas som ”farliga spel”, som nätkasinon.

”Det finns även mandat för utredaren att föreslå ett totalt eller partiellt förbud mot spelreklam”, sa civilministern också på presskonferensen enligt Di.se.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.