Regeringen varnar för nya skärpningar av restriktioner om läget inte förbättras

Regeringen vill att icke nödvändiga verksamheter i kommuner och regioner fortsätter att hållas stängda fram till den 7 mars. Om det inte hjälper väntar nya skärpningar, sade statsminister Stefan Löfven under en presskonferens på torsdagen.
Regeringen varnar för nya skärpningar av restriktioner om läget inte förbättras - stenfan-lofven-900
Statsminister Stefan Löfven (S) ger en lägesuppdatering kring de aktuella coronarelaterade restriktionerna vid en digital pressträff på torsdagen. Foto Jonas Ekströmer / TT
Inga nya restriktioner presenterades i samband med dagens presskonferens men Stefan Löfven var tydlig med att det kan komma att ändras.

”Sverige befinner sig i ett skört läge. På många platser ökar antalet fall av covid-19. Folkhälsomyndighetens bedömning är att risken för en tredje våg är betydande. Det måste vi ta på allvar”, säger Stefan Löfven enligt SVT och fortsätter:

”Situationen ser naturligtvis olika ut i olika delar av vårt land men det här viruset bryr sig inte om några gränser. Det som händer i Sälen, Skellefteå eller Svedala är inte bara en angelägenhet för de som bor där, vi går igenom den här krisen som land”.

Statsministern upprepade även uppmaningen om att jobba hemifrån för att förhindra en tredje våg i smittspridningen i Sverige.

”Att möjliggöra för sin personal att jobba hemifrån om det är möjligt är kanske den viktigaste insatsen en arbetsgivare kan göra. Och att jobba hemifrån om det går är den viktigaste insatsen som en löntagare kan göra. Den som gör det värnar också om de som måste gå till jobbet”, sade han.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.