Regeringen vill sänka avgifter vid återköp och flytt av fond- och depåförsäkringar

I en lagrådsremiss föreslås det att avgifter vid återköp och flytt av fond- och depåförsäkringar ska sänkas samt få ett maxtak.
Aktier, Fonder
Foto:TT
Endast direkta kostnader för administrativa hantering får tas ut, och skall högst uppgå till 0,0127 prisbasbelopp vilket motsvarar cirka 600 kronor 2021. Avgift får inte tas ut om värdet av försäkringen underskrider ett prisbasbelopp.

Lagändringarna föreslås träda i kraft den 1 april 2021.

”Införandet blir något senare än planerat, i april 2021 istället för vid årsskiftet. Vi hade hoppats på årsskiftet, men samtidigt får man sätta detta i perspektiv. Flytträtten och avgifterna kring den är en fråga som stött och blötts i åratal. Nu äntligen kommer åtgärder införas så att flytträtten också kommer att fungera i praktiken”, kommenterar Nordnets sparekonom Frida Bratt i ett blogginlägg.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.