Regeringen vill skärpa spelregleringen – Evolution och Kambi kan beröras

Olagliga aktörer ska stängas av från spelmarknaden och alltför aggressiv spelreklam ska stoppas. Det var några av åtgärderna som socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi presenterade en pressträff under morgonen.
Regeringen vill skärpa spelregleringen – Evolution och Kambi kan beröras - ardalan-shekarabi-900
Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S). Foto Jonas Ekströmer / TT

– Vi tar nu nästa steg för att återta kontrollen över den svenska spelmarknaden. Det handlar både om att begränsa aggressiv spelreklam och att stoppa spelföretag som saknar licens. En stärkt spelreglering är en förutsättning för ett starkt skydd för konsumenter, säger socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi.

Därutöver vill regeringen införa ett licenskrav även för underleverantörer i den svenska spelbranschen, något som kan påverka aktörer som Evolution och Kambi, skriver Dagens industri.

De flesta lagändringarna föreslås träda i kraft från och med 1 januari 2023. Licenskrav för underleverantörer väntas dock införas först i juli samma år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.