Rekord för M&A-affärer under första kvartalet

De globala företagsaffärerna, M&A, ökade med 114% till ett rekordvärde av 1,43 biljoner dollar, motsvarande 12 243 miljarder kronor, under första kvartalet, jämfört med året innan. Det framgår av siffror från Dealogic, skriver Seekingalpha.
Goldman Sachs
Foto: Richard Drew/TT

Av de 1,46 biljoner dollar var 1,06 biljoner dollar kopplade till affärer som översteg 1 miljard dollar.

Den största affären var Verizons förvärv av spektrum mobillicenserna från FCC för 45,5 miljarder dollar.

Investmentbanker brukar tjäna fint med pengar på företagsaffärer i egenskap av rådgivare. Denna gång toppade Goldman Sachs intäktslistan med 934 miljoner dollar, följt av JP Morgan Chase med 637 miljoner dollar.

Spac har också varit en het trend som drivit på transaktionerna det senaste året. Dessa skalbolag stod för affärer värda 164,9 miljarder dollar under första kvartalet 2021, vilket motsvarar nästan hela fjolårssumman på 184,5 miljarder dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.