Rekord i omsatt värde på bostadsmarknaden

Under början av november har det satts rekord i omsatt värde på bostadsmarknaden, både för bostadsrätter men även för villamarknaden. De totala helårsvärdena för 2019 har slagits med en månad till godo. Detta enligt data från Svensk Mäklarstatistik.
Rekord i omsatt värde på bostadsmarknaden - bostad-priser-700_binary_6980828.jpg
”Det är framförallt Stockholm som står för den största ökningen av värde, som i sin tur är en effekt av ökat antal sålda bostadsrätter och ökade priser. Under jan-okt svarade Stockholm för en ökning av omsatt värde på 13 miljarder kronor (från 80 till 93 miljarder, motsvarande +16%)”, säger affärsutvecklingschefen Hans Flink om bostadsrättsmarknaden.

”Under jan-okt ökade det omsatta värdet i riket med +15 miljarder kronor (från 153 till 168 miljarder, motsvarande +10%). Antalet sålda villor är i princip oförändrade sen förra året så här är det ökade priserna som står bakom ökningen”, säger analyschefen Per-Arne Sandegren om villamarknaden.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco