Rekordmånad för europeiska ETF:er

Noterade europeiska ETF:er har haft sin bästa månad någonsin, enligt en rapport från kapitalförvaltaren Lyxor.

September noterade inflöden på 17,3 miljarder euro i noterade europeiska ETF:er, att jämföra med utflöden på 8,4 miljarder euro i augusti. Inflödena drevs av aktie-ETF:er och även där noterades rekord i september med inflöden på 11,1 miljarder euro. Här var både USA och Europa drivande.

– Både FED och ECB meddelade räntesänkningar under förra månaden när de kämpade för att stimulera sina respektive ekonomier. Dessa lättnadsåtgärder verkar ha hjälpt de europeiska aktiemarknaderna och ETF-flödena att återhämta sig efter de senaste månadernas stora utflöden”, säger Carl-Christian Höeg, Nordenchef på Lyxor ETF, i ett pressmeddelande.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här