Rekordmånga sommarresor bokade efter skatteåterbäringen

Sedan skatteåterbäringen har anlänt för många har antalet bokningar av sommarresor stigit kraftigt och nått rekordnivåer, visar nya siffror från Tui.
Rekordmånga sommarresor bokade efter skatteåterbäringen - tui
Foto: Tui

”Det märks tydligt på våra bokningar att många svenskar har fått ett extra tillskott i hushållskassan. De två senaste veckorna har vi haft vår bästa försäljningsperiod sedan början av året. Majoriteten av resorna som bokas just nu är resor under högsäsongen, vilket är perioden då många barnfamiljer reser och priserna på resor generellt sett också är högre”, säger Dian Martinez Valencia, kommunikationsansvarig på TUI.

Främst är det under juni och juli som nya resor har bokats. Populära destinationer är Rhodos, Kreta, Cypern och Mallorca. Även Turkiet har haft en väldigt positiv bokningstakt, enligt Tui.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.