Rekordnotering för SD

Sverigedemokraterna når en ny toppnotering i med 18 procent i den senaste opinionsundersökningen från TV4/Novus, en ökning med 1,2 procentenheter sedan Novus senaste mätning.

En väljarbarometer från Sifo visade nyligen att Alliansen gått om de tre rödgröna partierna i opinionsstöd. Den bilden befästs i Novus mätning där de fyra allianspartierna tillsammans samlar 40,3 procent, mot 38,9 procent för regeringspartierna S och M samt V.

Socialdemokraterna går i mätningen framåt en aning till 26,4 procent. Samtidigt drar partnern Miljöpartiet ner det samlade stödet för regeringen i och med sin statistiskt säkerställda nedgång på 1,2 procentenheter. Det innebär att regeringen får 32,4 procent.

Även Vänsterpartiet och Centerpartiet backar en aning medan Moderaterna går tillbaka med 0,7 procentenheter. Kristdemokraterna tar sig precis upp till riksdagsspärrens 4 procent och även Folkpartiet ökar en aning.

Den enda statistiskt säkerställda förändringen är Miljöpartiets nedgång.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.