Renewcell ökar förlusten

Textilåtervinningsbolaget Renewcell ökar förlusten under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rapporten är bolagets första som noterat bolag sedan börsintroduktionen på Nasdaq First North i oktober.
REnewcell
Stockholmsbolaget Renewcell har utvecklat en process för att återanvända gamla kläder till ny textil. Utslitna jeans är exempel på en utmärkt råvara - som idag ofta bränns upp istället för att återanvändas. Bild: Alexander Donka
”2020 är ett märkesår i Renewcells historia. Vi inledde året som ett litet bolag med en lovande teknik för framtiden och avslutade det som ett noterat bolag med en kommersiellt bevisad produkt, en orderbok på nära 2 miljarder kronor och ett hyreskontrakt klart för etablering av världens största anläggning för kemisk textilåtervinning”, kommenterar VD Patrik Lundström i rapporten.

Omsättningen sjönk till 0,2 miljoner kronor (0,5). Försäljningen utgjordes av leverans av massa till ett nytt produktutvecklingsprojekt.

Resultatet före skatt var -21 miljoner kronor (-12). Ökningen förklaras närmast av kostnader för tester och utvecklingar för nya fiberkunder, nyrekryteringar samt konsult- och juristkostnader i samband med projektering och finansiering av den planerade kapacitetsexpansionen.

Resultat per aktie hamnade på -0,9 kronor (-0,6).

Renewcell, Mkr Q4-2020 Q4-2019 Förändring
Nettoomsättning 0,2 0,5 -60,0%
Resultat före skatt -21 -12
Resultat per aktie, kronor -0,9 -0,6
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets