Resurs överväger att notera dotterbolaget Solid Försäkring

Nischbanken Resurs Holding inleder en strategisk översyn med avsikt att notera dotterbolaget Solid Försäkring på Stockholmsbörsens huvudlista. Syftet är att ge de bästa förutsättningarna för Solid Försäkring att fortsätta sin tillväxtresa, skriver Resurs i ett pressmeddelande.
Resurs
”Vi är mycket stolta över den fina utveckling som Solid Försäkring står för och det är därför glädjande att vi nu tagit beslut om att se över möjligheten hur vi med en börsnotering kan ge bolaget ytterligare kraft att växa”, säger Martin Bengtsson, styrelseordförande Resurs Holding.

Processen kan komma att ske genom att Resurs Holding delar ut aktierna i Solid Försäkring till aktieägarna genom en så kallad Lex Asea-utdelning. Styrelsen har som ambition att återkomma till aktieägarna med mer information om utvärderingen och nästa steg i processen under innevarande år.

ABG Sundal Collier har utsetts till Sole Global Coordinator & Bookrunner i samband med processen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets