”Retrotrend i trädgården”

Retroväxter, ekologiska val och en medvetenhet om den biologiska mångfalden är några av årets heta trädgårds­trender. Det säger Victoria Skoglund, en av ägarna till Zetas handelsträdgård i Stockholm.

– Det allmänna trädgårdsintresset har blivit enormt. När vi tog över företaget var vi sju anställda, och i dag är vi 50 stycken som arbetar här, säger Victoria Skoglund.

I Stockholmsförorten Segeltorp ligger Zetas handelsträdgård, som vid sidan av att vara butik även är ett populärt utflyktsmål. Startskottet för handelsträdgården var 1927 på Gösta Zetterqvists sommarstugetomt. Han hade en liten blomsterkiosk och började så småningom försörja sig på blomsterhandel. År 1975 tog Folke Mattsson över trädgården tillsammans med sin fru Gunborg Mattsson. Deras dotter, Victoria, började arbeta extra vid handelsträdgården vid sidan av skolan. I takt med att hennes trädgårdskunskaper ökade tog hon så småningom över trädgården och butiken tillsammans med sin dåvarande make Rikard Skoglund. De har nu drivit Zetas i tjugo år.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här