Riksbanken sänker antalet penningpolitiska möten

Riksbankens direktion har beslutat att minska antalet penningpolitiska möten per år till fem, från tidigare sex, enligt ett pressmeddelande.

Beslutet börjar tillämpas från och med 2020, och då kommer penningpolitiska möten att hållas den 11 februari, 27 april, 30 juni, 21 september och 25 november.

“Jag och mina kollegor i direktionen tycker att fem penningpolitiska beslut per år är lagom många för att bedriva en väl avvägd penningpolitik” säger riksbankschefen Stefan Ingves i en kommentar.

“Vi har en stark önskan om att vara transparenta med underlagen för de penningpolitiska besluten och vill publicera en penningpolitisk rapport med genomarbetade prognoser vid varje penningpolitiskt möte. Men det är ett omfattande arbete som kräver en del resurser. Vi tror att vi kan använda de resurserna mer effektivt”, fortsätter han.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här