Riksrevisionen: AP-fonderna kan göra mer hållbarhetsarbete

En granskning från Riksrevisionen visar att AP-fonderna och regeringen bör göra mer för att pensionskapitalet ska bidra till Sveriges mål om en hållbar utveckling.
Riksrevisionen: AP-fonderna kan göra mer hållbarhetsarbete - gronatak_520_258
Efter ett förvärv erbjuder NWG nu "gröna tak" med växtlighet. En fördel är mer kontinuerlig avvattning. Det rör sig ofta om så kallade Sedumtak. Sedum är en växtblandning av örter, suckulenter, gräs och mossa som tål torka bra och som klarar sig med ett tunt lager jord.

Riksrevisionens granskning visar att AP-fondernas hållbarhetsarbete är rimligt och ändamålsenligt i relation till deras uppdrag. Riksrevisionen bedömer dock att det finns åtgärder som både AP-fonderna och regeringen bör vidta för att de förvaltade tillgångarna ytterligare ska främja riksdagens mål om en hållbar utveckling.

För regeringen handlar det om att ta initiativ till att samma juridiska krav ställs på alla AP-fonderna. Granskningen visar också att AP-fondernas mål för social hållbarhet bör förtydligas så att de speglar fondernas långsiktiga ambitioner.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.