Robinhoods VD ber om ursäkt för handelsrestriktioner i Gamestop under kongressförhör

Robinhoods VD Vlad Tenev har bett om ursäkt för de handelsrestriktioner som använts i Gamestop och andra aktier under gårdagens förhör inför en kongresskommitté. Det rapporterar Wall Street Journal.
Robinhoods VD ber om ursäkt för handelsrestriktioner i Gamestop under kongressförhör - robinhood-700_binary_6979194.jpg
Robinhood-grundarna Vlad Tenev, vänster, och Baiju Bhatt. Foto: TT
Under förhöret fick bland annat Melvin Capital, Citadel, Keith Gill samt Reddit komma till tal.

Citadels VD Ken Griffin passade även på att försvara systemet med betalningar för orderflöden, vilket är hur Robinhood lyckas erbjuda courtagefri handel på sin plattform.

Tenev förklarade även att situationen där aktieägare kunde sälja men inte köpa aktier hade att göra med de säkerhetskrav som ställs på Robinhood från clearinghusen.

Att hålla inne möjligheten att sälja sina innehav hade varit en smärtsam erfarenhet då kunder i såna fall inte hade haft tillgång till sina pengar, säger Tenev.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets