Roger Akelius om skogsköpen: Bättre än oligarkskepp

Miljardärerna går till skogs och Roger Akelius är med i marschen. Det senaste halvåret har han köpt skog för hundratals miljoner kronor. ”Mina barnbarn mår förhoppningsvis bättre av skog än av ett oligarkskepp”, kommenterar Roger Akelius för Afv.
Roger Akelius skog
Foto Janerik Henriksson / TT
Roger Akelius skog
Roger Akelius.

Det råder inte brist på miljardärer som väljer att köpa skog. Nu senast har fastighetskungen Roger Akelius gett sig in i leken och har köpt skogsfastigheter spritt över hela landet för 340 miljoner kronor, rapporterade ATL nyligen.

”Skogen är för mig bara en privat, men härlig hobby”, skriver Roger Akelius i ett mejl till Afv och tillägger att han inte har några affärsmässiga planer utan att skog är natur, känsla och frisk luft.

”Jag blir, med ålderns rätt, mer jordnära. Mina barnbarn mår förhoppningsvis bättre av skog än av ett oligarkskepp”, fortsätter han.

Att Roger Akelius har valt att köpa skog” från Norrbotten till Skåne”, som ATL rapporterade om, kommenterar han med att ”hela Sverige är vackert. Man behöver inte vara effektiv i en hobby”.

Just nu säljer en finansdoldis 350 hektar skog på Värmdö för 80 miljoner kronor, vilket går att läsa mer om HÄR.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.