Rolls-Royce faller på börsen efter sämre kassaflöde

Rolls-Royce faller på börsen efter sämre kassaflöde - skiss-borsplus5

Rolls-Royce aktie faller över 8 procent på Londonbörsen efter att bolaget rapporterat en kassaflödesminskning på 3 miljarder pund under det första halvåret. Det framgår av en artikel i City A.M.

Senare kom också besked om att bolaget lånar ytterligare två miljarder pund, för att klara nedgången från coronapandemin. Något som Bloomberg var först med att rapportera.

Rolls-Royce tillverkar motorer till bland annat Boeing och Airbus, vilket är en verksamhet som påverkats kraftigt negativt av coronapandemin. Bolagets intäkter från motorleveranser minskade med 1,1 miljarder pund i det första halvåret.

En rekonstruktionsprocess håller på att genomföras där 9 000 anställda ska avskedas, för att bolaget ska producera ett positivt kassaflöde på minst 750 miljoner pund vid 2022.

Bolaget ska alltså  låna ytterligare två miljarder pund, motsvarande 23,2 miljarder kronor. Beskedet kommer efter att företaget sagt att det bränt tre miljarder pund av kassan under första halvåret.

En rekonstruktionsprocess håller nu på att genomföras där 9 000 anställda ska avskedas, för att bolaget ska nå ett positivt kassaflöde på minst 750 miljoner pund år 2022.

Rolls-Royces kunder är bland annat flygplanstillverkarna Boeing och Airbus.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.