Rosneft på väg öka oljeproduktionen

Det ryska olje- och gasbolaget Rosneft är redo att öka sin oljeproduktion i april. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till en anonym källa i närheten av Rosneft.

Det är det första tecknet på ett ryskt svar i oljepriskriget, noterar nyhetsbyrån.

Rosneft har förberett sig för alla möjliga oljeprisscenarier, enligt källan.

På en fråga kring analytikers prognoser om att Rosneft skulle kunna öka sin produktion med 0,3 miljoner fat per dag inom en eller två veckor svarar källan att de analytikerna känner företaget väl.

Rosneft kommer att agera i linje med aktieägarnas intresse och växa i linje med företagets strategiska mål, säger källan vidare. Rosneft majoritetsägs av den ryska staten.

Oljepriset har dykt på måndagen sedan Saudiarabien i helgen aviserat ökad produktion då Ryssland vid fredagens möte för Opec+ inte velat gå med på de produktionsminskningar som oljekartellen Opec vill genomföra.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.