Rysslands rikaste har tappat 80 miljarder dollar

Rysslands miljardärer har sett sina förmögenheter krympa med över 80 miljarder dollar, motsvarande 783 miljarder kronor, under de senaste veckorna. Det framgår av Bloombergs miljardärindex, rapporterar CNBC.
Rysslands rikaste har tappat 80 miljarder dollar - Russia Putin
Vladimir Putin och Vladimir Potanin. Foto: Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/TT
Indexet visar att de 20 rikaste ryska miljardärerna har blivit av med en tredjedel av sin förmögenhet. Detta beror på införda sanktioner mot Ryssland, vilket fått bland annat rubeln att kollapsa, samt sanktioner mot själva oligarkerna. Väst har redan börjat beslagta yachter och fler restriktioner har aviserats.

Även de ryssar som inte har åkt på sanktioner har drabbats av smällen från västs sanktioner mot Ryssland. Detta gäller landets rikaste person Vladimir Potanin (storägare av Norilsk Nickel) som har sett nästan en fjärdedel av sin förmögenhet försvinna ned till 25 miljarder dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco