Rysslands vice försvarsminister gripen för mutor

Rysslands vice försvarsminister Timur Ivanov har gripits, anklagad för att ha tagit mutor. Detta rapporterar ryska nyhetsbyrån Tass.
Rysslands vice försvarsminister gripen för mutor - Russia Military Official Arrest
Rysslands vice försvarsminister Timur Ivanov har gripits, anklagad för att ha tagit mutor. Foto: Basmanny District Court press service via AP

Timur Ivanov anklagas för att ha tagit emot en muta som en del av en organiserad grupp när han utförde kontrakts- och underleverantörsarbete för försvarsministeriet. Han kommer att hållas i förvar fram till den 23 juni.

Också entreprenören Sergej Borodin har arresterats som Ivanovs medbrottsling.

”Borodin, som var vän med den ryske vice försvarsministern Ivanov som var ansvarig för byggfrågor och renovering av försvarsministeriets anläggningar, konspirerade kriminellt med tredje part”, sade domstolen enligt Tass.

Enligt Kreml har både president Vladimir Putin och försvarsminister Sergej Shoigu blivit informerade om Ivanov.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.