S&P Capital IQ: Köp dessa aktier nu

Analytikern Scott Kessler vid S&P Capital IQ anser att två aktier i den amerikanska tekniksektorn är köpvärda.

S&P Capital IQ har rekommendationen övervikt på hela tekniksektorn, men analytikern Scott Kessler menar att det kan komma ett tapp under sommaren och att köptillfällen då kan uppstå.  Han påpekar att när det sker en korrektion inom sektorn så brukar den ske under sommaren, då det är mindre ekonomisk aktivitet, många i Europa tar semester och investerare blickar mot det fjärde kvartalet.

– Så jag tror att det kommer att komma möjligheter, men i bolag som Twitter och Yahoo anser vi att det tillfället är nu och vi har satt rekommendationen starkt köp, säger S&P Capital IQ:s Scott Kessler i CNBC:s Squawk Alley .

Såväl Twitter som Yahoo har gått sämre än andra teknikaktier i år, men Kessler anser ändå att aktierna har potential.

– Vi ser ett stor värde i Twitter, det är en aktie och ett bolag som folk missförstår ganska mycket. Vi tror att förändringens vindar blåser när det gäller Twitter och att mycket bra kan hända, säger han.

Twitter lämnar sin delårsrapport efter att marknaden stänger den 28 juli och Yahoo lämnar sin delårsrapport den 21 juli.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco