Så mycket kostade it-attacken mot Addtech

Teknikhandelskoncernen Addtechs samtliga bolag är åter i drift efter den it-attack bolaget drabbades av den 30 oktober.
Så mycket kostade it-attacken mot Addtech - cyberattack-700_binary_6978679.jpg

Attacken beräknas medföra en negativ effekt på ebita-resultatet om cirka 150 miljoner kronor för räkenskapsåret 2019/2020, uppger Addtech i ett pressmeddelande.

”Det återstår mycket arbete, men vi har fast mark under fötterna igen. /…/ Nu känns det skönt att vi är i ett läge där vi åter kan lägga allt fokus på affärerna och återgå till det normala”, kommenterar vd Niklas Stenberg.

De flesta bolag i koncernen uppges nu vara tillbaka ”i relativt normal produktion”.

Den bedömda resultateffekten av intrånget beskrivs som ”en första preliminär uppskattning”. En mer detaljerad fördelning mellan direkta kostnader och effekter av inkomstbortfall, samt fördelning mellan affärsområden och kvartal, kommer att kommuniceras så snart det är möjligt innan rapporten av tredje kvartalet som sker den 5 februari, uppger bolaget vidare.

Likviditeten uppges vara fortsatt god i koncernen som helhet.

Efter attacken har en helt ny IT-miljö med betydligt fler säkerhetslager byggts upp tillsammans med några av Europas främsta experter inom cybersäkerhet, skriver Addtech vidare.

Addtechaktien steg efter beskedet och handlades vid 10.25-tiden på torsdagen till 271 kronor, upp cirka 2 procent för dagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets