Saab får order från FMV på studier om stridsflyg

Försvarsbolaget Saab har fått en order från Försvarets materielverk på konceptstudier om framtida stridsflygförmåga.
Saab får order från FMV på studier om stridsflyg - Gripen_E_6002_DSC6385 saab
Foto: Saab

Kontraktsperioden är 2024-2025. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Konceptstudierna inkluderar bemannade och obemannade lösningar i system-av-system, teknikutveckling samt demonstratorer. Saab kommer att samarbeta med FMV, Försvarsmakten, Totalförsvarets forskningsinstitut, GKN Aerospace och andra industripartners.

Saab kommer att fördjupa sitt samarbete med aktörer som arbetar med nya och disruptiva teknologier, vilka kommer att utgöra en viktig del i framtidens stridsflygsystem. Dessutom kommer Saab att se över möjligheterna med innovationsplattformar som den svenska regeringens försvarsinnovationsinitiativ och Natos innovationsprogram, Defense Innovation Accelerator for the North Atlantic, skriver Saab.

Konceptstudierna som ingår i kontraktet kommer att utföras parallellt med att Saab uppgraderar Gripen C/D och introducerar Gripen E i Sverige och Brasilien.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG