Sammandrabbningar i Hongkong tynger Asienbörserna

Asienbörserna sjönk på bred front på måndagen. Nya sammandrabbningar i Hongkong, där en av demonstranterna sköts av polis, tyngde stämningen och Hongkongbörsens Hang Seng-index sjönk 2,9 procent. Samtidigt ligger fokus på fortsatta besked kring handelssamtalen mellan Kina och USA.

I Fastlandskina var Shanghaibörsen ned 1,7 procent och Shenzhen 2,2 procent.

Bland bolagsnyheter märktes att den kinesiska näthandelsjätten Alibaba sålde för 23 miljarder dollar under de första nio timmarna under det kinesiska handelsjippot Singles Day, enligt CNBC, en ökning med 25 procent från samma tidperiod i fjol.

Börsen i Australien gick mot strömmen och steg 0,7 procent under ledning av bolag i läkemedelssektorn.

New York-börserna handlades med små rörelser i fredags, efter tvetydiga besked om handelskonflikten mellan USA och Kina.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här