Sampo har sålt av resterande innehav i Nordea

Finska finanskonglomeratet Sampo har sålt sina resterande 200 miljoner aktier i Nordea, motsvarande 5,2% av kapitalet. Det framgår av ett pressmeddelande.
Nordea
Foto: Jessica Gow /TT
Sampo ville initialt sälja hälften av innehavet men kom i slutändan att dumpa allt på grund av en stark marknadsefterfrågan. Bolaget fick in 1,84 miljarder euro för aktierna. Det motsvarar ett pris på 9,2 euro per aktie, motsvarande 95,02 kronor per aktie. Nordea-aktien stängde på 96,94 kronor på torsdagen. Därmed har Sampo alltså sålt av aktierna till en mindre rabatt på cirka 2%.

Sampo var tidigare största ägare i Nordea men började sälja ut sig i slutet av 2020 för att fokusera på kärnverksamheten inom försäkringar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets